delegatie.jpg

Consilierii județeni ai PSD și PMP au votat participarea unei delegații formată din aleși și angajați ai CJ Prahova la Festivalul Ziua Romaniei pe Broadway. Plimbarea în SUA va fi plătită exclusiv din bani publici și a fost estimată la185.000 de lei, respectiv peste 44.000 de dolari, în condițiile în care bugetul pentru investiții în acest an al instituției este ZERO.

 

Deși festivalul durează fix cinci ore, aleșii vor avea parte de: cinci zile de cazare, bilet de avion și diurne, toate plătite din bani publici.

Citește și: Buget de 185.000 de lei pentru deplasarea consilierilor județeni în SUA

Potrivit organizatorilor,  Festivalului Ziua România va avea loc în celebrul District Financiar Newyorkez duminică, 14 mai intre orele 10:00 si 17:00 – Programul si artiștii invitați vor fi dat publicității in următoarele săptămâni . Festivalul aduce ca întotdeauna o abundență de autenticitate a culturii și tradițiilor românești pentru români-americani, diaspora noastră și pentru întreaga lume prezentă in acea zi la eveniment.

 

Un calcul simplu ne arată că pentru fiecare oră din cele șapte ale festivalului se vor cheltui 6.000 de dolari.

Dacă inițial președintele CJ Prahova, Bogdan Toader, a susținut că participarea la festival este oportună pentru promovarea județului, ulterior acesta a declarat că ia în calcul anularea vizitei în SUA, așa cum s-a întâmplat cu vizita n Las Vegas a primarului din Brebu.

sursa foto: romaniabroadway.com

Vezi mai jos documentele oficiale care au stat la baza votării în CJ Prahova a delegației în SUA pe bani publici:

 

 

 

 

 

 

cj1.jpg

cj2.jpg