primarie-aricesti.jpg

În timp ce unele localități prahovene nu au bani nici pentru plata angajaților primăriei, o comună are venituri la buget care le depășesc chiar pe cele ale unor orașe.

 

Este vorba despre comuna Ariceștii Rahtivani, care are avantajul ca pe teritoriul său să funcționeze unul dintre cele mai mari parcuri industriale private din țară. Practic, la aceasta oră, în fondul de rezerva al bugetului s-au strâns 45 milioane de lei, bani din care autoritățile și-au propus să realizeze rețeaua de canalizare pe o distanță de 51 de kilometri.

,,Am experiență tristă legată de atragerea fondurilor europene. Prin urmare ne dorim să realizăm canalizarea din fonduri de la bugetul local.De aceea avem o sumă mare în fondul de rezervă. Localitatea are peste 8.600 de locuitori. Ne rezervăm dreptul pentru a atrage fonduri europene pentru alte proiecte ale comunei", a declarat pentru Observatorulph.ro primarul comunei Aricestii Rahtivani, Alexandru Cristea.

 

O altă comună cu buget generos, care își permite să introducă rețeaua de canalizare exclusiv din fonduri proprii, este Blejoiul. 
Detalii aici: În ce va investi banii una dintre cele mai bogate comune din Prahova