after.jpg

Reprezentanții asociațiilor părinților din școlile care organizează cursuri gimnaziale din Ploiești au participat, în această seară, la prima dezbatere pe tema programului After School organizată de către municipalitate.

 

Proiectul propus de primarul Adrian Dobre este amplu și vizează includerea elevilor din Ploiești într-un program After School, începând de anul viitor. Reprezentanții Primăriei Ploiești au anunțat că municipalitatea va pune la dispoziție spațiile în mod gratuit și ar putea suporta inclusiv plata transportului.

Primarul Dobre organizează dezbateri pe tema programului After School

 

Potrivit primarului Adrian Dobre pentru implementarea acestui proiect a fost solicitat și sprijinul parlamentarilor, pentru o mai bună clarificare a legislației. Singura problema identificată până acum o reprezintă faptul că unele unități de învățământ, în special din zona centrală, nu dispun de spații pentru organizarea unui astfel de program, ca soluție fiind avansată și ideea ca proiectul să funcționeze în spațiile excedentare. La discuții participă mai mulți reprezentanți ai celor 9630 de elevi care figurează în sistemul gimnazial, care pot fi cuprinși în programul After School.