piata-hale.jpg

Prima variantă, proiect aprobat și în Consiliul Local Ploiești, a vizat realizarea unor noi spații de comercializare pe strada Griviței, după ce Inspectoratul de Stat în Construcții a anunțat că actuala piață agro-alimentară de lângă imobilul Halelor Centrale prezintă risc în exploatare.

Proiectul a fost pe larg dezbătut anul trecut, când aleșii locali au adoptat realizarea, în regim de urgență, a unei piețe provizorii pe strada Griviței, prin amplasarea unei copertine.

Citește și: Decizie cu privire la piața de la Halele Centrale - proiect

Astfel, ca soluție provizorie, până la realizarea unei noi piețe centrale, s-a decis mutarea producătorilor pe strada Griviței, în zona cunoscută sub numele „Parcare Bariere”. În acest sens, la începutul acestui an a fost organizată licitație pentru desemnarea unei firmei care să realizeze piața provizorie.

Citește și: Licitație reluată pentru piața provizorie de la Hale

Numai că la licitație nu s-a prezentat niciun ofertant. Membrii Consiliului de Administrație au luat în discuție și o a doua variantă cu privire la piața provizorie.

„Este vorba despre o piață provizorie care se va realiza pe același amplasament, dar care va permite realizarea mai multor spații. A doua variantă vizează și costuri diminuate, dar și o durată mai mică de realizare. Cert este că mâine, membrii Consiliului de Administrație se vor întruni iar pentru analizarea acestei variante, urmând ca proiectul să fie prezentat public în momentul în care se va lua o decizie în acest sens”, a declarat pentru Observatorulph.ro ing. Mariana Pepelea, directorul general al SC Hale și Piețe.