turturi-ploiesti.jpg

Temperaturile extrem de scăzute au dus la formarea de țurțuri uriași la Ploiești. Meteorologii au anunțat că nu scăpăm de ger până pe 14 februarie.

 

Potrivit informării meteorologii,„vremea va deveni deosebit de rece în majoritatea regiunilor, dar mai ales în est și sud, unde temperaturile maxime se vor menține preponderent negative”. Cele mai scăzute temperaturi se vor situaț între -17 și -10 grade Celsius.

Prin urmare, formarea de țurțuri este explicabilă, iar în unele zone ale orașului au apărut deja afișe cu privire la această atenționare.

 

Reamintim faptul că obligația de îndepărtare a țurțurilor revine deținătorilor de clădiri care riscă amenzi în caz contrar. Astfel, persoanele fizice pot fi sancționate cu amenzi cuprinse între 500 și 1500 de lei, iar persoanele juridice cu 1000 până la 2.500 de lei.

În cazul în care gradul de dificultate pentru îndepărtare a țurțurilor este unul mărit, ploieștenii pot semnala acest lucru la Dispeceratul Primăriei Ploiești, la numărul de telefon 0244/984 sau la Dispeceratul Poliției Locale Ploiești 0244/954.

ploiesti-turturi.jpg