camere-video-ploiesti-proiect.jpg

Primarul Adrian Dobre a propus ieri, în cadrul unei colectiv de lucru organizat la Poliția Locală, să se ia în calcul oportunitatea inființării unui sistem de monitorizare video.

La sediul Politiei Locale a Municipiului Ploiești a avut loc ieri ședința Comisiei Locale de Ordine Publică, prilej cu care a fost prezentat și bilanțul activității Poliției Locale în anul 2016.

„După ce a analizat starea de siguranță, primarul Adrian Dobre a făcut apel la cei prezenți ca, printr-un colectiv de lucru comun, să studieze oportunitatea înființării unui sistem de monitorizare video a principalelor artere de circulație și intersecții, a spațiului limitrof unităților școlare și a unor locuri cu potențial infracțional ridicat, după modelul existent, deja, în alte orașe din țară, dar și din județ. Scopul, pentru care primarul a făcut propunerea, este cunoașterea, prevenirea, înlăturarea și sancționarea posibilelor contravenții și infracțiuni”, se arată într-un comunicat de presă al Primăriei Ploiești.

Solicitarea primarului a fost primită cu interes de reprezentanții Poliției Locale, ai Inspectoratului Județean de Poliție Prahova și cei ai Jandarmeriei Române, prezenți la ședință.