trafic-ploiesti5.jpg

Iarna și-a intrat în drepturi și la Ploiești, unde încă din noaptea de marți spre miercuri a început să ningă abundent. Drumarii au intervenit cu utilaje, fiind împrăștiată cantitatea de 200 de tone de material antiderapant.

Conform contractului de deszăpezire, la Ploiești s-a interveni azi-noapte pe Urgența I, cu opt utilaje mari și patru medii, iar de astăzi de la ora 06.00, se intervine pe Urgența I și II.

Citește și: Cum se circulă în Ploiești - FOTO

Astfel, primele zone de intervenție au vizat podurile și arterele principale, precum și căile de acces la spitalele din municipiu, fiind utilizate 200 de tone de materiale antiderapant. Începând din această dimineață se intervine și pe străzile din cartiere (Urgența II).

Citește și: Drumarii anunță intervenții pentru deszăpezire! Lista drumurilor naționale cu zăpadă

La această oră (10.30), potrivit graficului de lucrări de deszăpezire la nivelul municipiului Ploiești se va interveni cu utilaje cu lame, având în vedere că pe majoritatea străzilor este un strat de 5 centimetri de  zăpadă în amestec cu material antiderapant.

Citește și:  Ninge abundent în Prahova și pe autostrada A3! Recomandarea poliției

Prahova se află sub cod galben de ninsori începând de astăzi de la ora 10.00, atenționare valabilă până joi, 9 februarie, ora 09.00.

„În intervalul menţionat în sudul Moldovei şi în cea mai mare parte a Munteniei local ninsorile vor fi însemnate cantitativ şi se va depune strat de zăpadă consistent. În judeţele Călăraşi, Giurgiu, în sudul judeţelor Prahova şi Dâmboviţa, precum şi în judeţul Ilfov şi municipiul Bucureşti vor fi intervale de timp în care vântul va avea intensificări cu viteze de 45...55 km/h, iar în judeţele Vrancea, Buzău şi Ialomiţa rafalele vor depăşi 55...60 km/h, viscolind ninsoarea şi determinând scăderea vizibilităţii. În estul Munteniei şi sud-estul Moldovei în cursul zilei se vor menţine depunerile de polei”, a anunțat ANM..