ab

După ce observatorulph.ro a publicat marți dimineață cazul unui bărbat internat la Spitalul Județean despre care familia spunea că nu a primit atenția medicală cuvenită, Spitalul Județean de Urgență Ploiești a transmis următorul punct de vedere. 

 

Citește mai multe detalii aici:  Județean, Spitalul Groazei. Bărbat internat de șase zile, în stare gravă din cauza nepăsării-FOTO/VIDEO

”Ca urmare a cazului mediatizat de dumneavoastră vă aducem al cunoștință următoarele: 

 

- Pacientul a fost internat în data de 2.02.2017 în secția de Interne prezentând o afecțiune cronică, decompensată, manifestată prin dispnee severă (sufocare), edeme generalizate ale membrelor dar și prezență de lichid la nivel abdominal.

-Evoluția sub tratament a fost satisfăcătoare, cu ameliorare funcțiilor vitale, urmând ca după remisia edemelor să se efectueze și tratamentul flictenei. 

-Deși pacientului i s-a recomandat repausul la pat, acesta nu a respectat indicația, deplasându-se spre baie, acțiune soldată cu spargerea flictenei și pătarea cearceafului și a pardoselii. Menționăm că legislația în actuală nu permite contenția forțată a pacientului, cu anumite excepții neaplicabile în acest caz. 

-În urma consultului de chirurgie plastică s-a confirmat că este vorba de o simplă flictenă care nu necesită tratament special, recomandându-se atitudine conservatoare (simplu pansament). 

-Din declarațiile celorlalți pacienți din salon reiese faptul că personalul de îngrijire a efectuat activitățile de igienizare atât în salon cât și în grupul sanitar, precum și faptul că pampers-ul a fost schimbat de familia pacientului care ulterior la aruncat pe podeaua de la baie.

În concluzie: vorbim de un pacient a cărui evoluție din punct de vedere a funcțiilor vitale a fost net favorabilă, leziunea fără risc urmând a fi rezolvată după echilibrarea funcțiilor vitale și a afecțiunilor cu risc. 

Analiza modului de realizare a igienizării salonului și pacienților, până în acest moment, nu a relevat abateri de la procedurile legale, eventualele abateri ulterior constatate din verificările interne urmând a fi corectate și sancționate.”

raspuns judetean

 

Eveniment
  • Sâmbătă, 23 Septembrie 2017
  • De Mihai Popescu

Razie în oborul din Ploiești. VIDEO

În această dimineață, jandarmii au efectuat o razie în oborul din Ploiești, confiscând țigări de contrabandă. Comunicatul Jandarmeriei Prahova: Sâmbăta 23.09.2017, în jurul orei 09.20, un echipaj de...