sistem aglomeratie

Prefectura Prahova a transmis redacției observatorulph.ro un punct de vedere cu privire la aglomerația de la Serviciul Înmatriculări și a situației jenante prin care zeci de prahoveni a trecut astăzi. Totodată instituția anunță implementarea unui sistem care ar trebui să reducă din aglomerația de la înmatriculări. 

 

Citește mai multe amănunte aici: Bătaie de joc la Serviciul de Înmatriculări. Zeci de persoane ținute în frig din cauza aglomerației

”Urmare solicitarii dumneavoastra si a articolului publicat la data de 07.02.2017 de catre ObservatorulPh.ro, inregistrat la Institutia Prefectului Judetului Prahova cu nr. 2118/07.02.2017, va comunicam urmatoarele:

 

Datorita implementarii, incepand cu data de 01.02.2017 a prevederilor Legii 1/2017 privind eliminarea unor taxe si tarife precum si pentru modificarea si completarea unor acte normative, a crescut brusc, cu peste 150%, numarul de solicitari de inmatriculari de autovehicule, cetatenii dorind sa beneficieze de eliminarea unor taxe.

Acelasi fenomen a afectat si activitatea de eliberare a permiselor, ceea ce a dus la o crestere a solicitarilor cu aproape 100%.

Pentru a veni in sprijinul cetatenilor, incepand cu data de 07.02.2017, la nivelul S.P.C.R.P.C.I.V. Prahova a fost instalat un sistem electronic de dirijare si ordonare (sistem electronic cu bonuri de ordine), in vederea eliminarii aglomeratiei de la ghisee.

S.P.C.R.P.C.I.V. Prahova functioneaza la capacitate maxima, toate cele 9 ghisee sunt deschise accesului cetatenilor de la ora 8,30 la ora 16,30 in zilele de luni, marti , miercuri si vineri , iar joi de la ora 8,30 la ora 18,30 (4 ghisee de inmatriculari din care unul este dedicat programarilor on-line, un ghiseu de autorizare provizorie, 2 ghisee de permise de conducere/programari/reprogramari examen auto, un ghiseu de eliberari placi cu numere de inmatriculare si dovezi inlocuitoare ale C.I., un ghiseu de radieri/ preschimbari C.I.).

Sala de asteptare a S.P.C.R.P.C.I.V. Prahova nu permite decat o capacitate de maxim 100 persoane, aceasta sala fiind comuna cu inca doua servicii publice comunitare.”