cl sedinta

Reprezentații Agenției pentru Dezvoltare Regională Sud Muntenia au lansat o nouă dezbatere pe tema proiectelor europene, de data această potențialii beneficiari fiind primăriile din mediul urban.

 

Proiectele sunt alocate municipiilor reședința de județ, care pot stabili domeniile de finanțare. Proiectele pot viza mobilitatea urbană, reconversia terenurilor degradate, revitalizarea comunităților defavorizate și infrastructura de educație.

De precizat ca programul privind mobilitatea urbană include finanțare inclusiv pentru achiziția de tramvaie, nu doar pentru reabilitarea liniilor de tramvai.

Regiunea Sud Muntenia are repartizată suma de 201 milioane de euro, din totalul de 1.277,57 milioane de euro la nivel național, programul adresându-se pentru perioada 2014 - 2020.

 

Trebuie precizat că la nivel de regiune Sud Muntenia din suma totală pentru mobilitate urbană este de 163,33 milioane de euro, pentru revitalizare urbană - 18,15 milioane de euro, pentru regenerarea comunităților defavorizate - 8,53 milioane de euro, iar pentru educație - 11,09 milioane de euro.