sedinta-cl.jpg

Subiectul a trezit numeroase comentarii după ce, în 2013, ANRSC a susținut că serviciul de mentenanță a iluminatului public a fost atribuit direct societății Servicii Gospodărire Urbană Ploiești, din subordinea Consiliului Local. Între timp, legislația a fost modificată, iar acum se propune ca serviciul să fie atribuit direct, având în vedere că mâine expiră contractul.

 

Aleșii locali ploieșteni se vor reuni astăzi în ședință extraordinară pentru aprobarea studiului de fundamentare în vederea achiziționării directe a serviciului de mentenanță pentru iluminat public.

Urgența este dată de faptul că în luna februarie contractul între SGU și Primăria Ploiești expiră, motiv pentru care se impune găsirea de urgență a unei soluții. 

Cert este că, încă de anul trecut, între Primăria Ploiești și mai multe instituții din domeniu a existat o întreagă corespondență cu privire la acest subiect.

 

Prin urmare, astăzi, pe masa aleșilor locali se va regăsi un Studiu de fundamentare privind modalitatea de atribuire a serviciului de menținere-întreținere a sistemului de iluminat public în municipiul Ploiești. 

„Atribuirea directa se poate realiza doar cu avizul Consiliului Concurentei, aviz prevazut la art.52 alin. (2) din Legea nr.51/2006, republicata, actualizata a serviciilor comunitare de utilități publice, a fost solicitat prin adresa nr.21085/25.10.2016 avizul Consiliului Concurentei pentru atribuirea directa. Având în vedere faptul ca în urma adresei nr.21085/25.10.2016 Consiliul Concurentei nu a emis încă avizul pentru atribuirea directa, sau în cazul în care acest aviz este negativ, iar din data de 07.02.2017 serviciul nu mai este prestat, este necesara asigurarea continuității pentru activitatea de menținere-întreținere a sistemului de iluminat public, de la data menționată mai sus pana la finalizarea procedurii de atribuire prin licitație a contractului de delegare a serviciului de iluminat public”, se arată în raportul de specialitate al proiectului.

Ședința Consiliului Local Ploiești va avea loc astăzi, 6 februarie, urgența fiind dată că mâine expiră contractul cu SGU Ploiești. (Foto: ARHIVA)