manastire.jpg

Mănăstirea Turnu din Târgșoru Vechi a fost reabilitată cu fonduri europene, iar acest lucru se pare că a fost de bun augur.

Un studiu recent, potrivit arh. Călin Hoinărescu, atestă faptul că la Mănăstirea Turnu, în 2016, după realizarea lucrărilor de reabilitare, complexul muzeal a avut 60.000 de vizitatori, în mare parte turiști.

Investiția de reabilitare s-a cifrat la 4,7 milioane de euro. Mănăstirea Turnu este considerată singura ctitorie certă a lui Vlad Țepeș. Situată pe drumul dintre Ploiești și Târgșoru Vechi, aici, în 1461, a fost ridicată biserica domnească din ordinul lui Vlad Țepeș. După aproape 200 de ani, Antonie Voievod a restaurat întreaga biserică. La proiectul de reabilitare a Mănăstirii Turnu s-a lucrat încă din 1997.

„Complexul de la Turnu a intrat în circuitul turistic, lucru care a atras un număr de 60.000 de vizitatori. Am fost uimit de numărul mare al vizitatorilor. Deja oamenii vin aici cu autocarele”, a susținut Hoinărescu.

Reabilitarea a vizat inclusiv realizarea unei parcări în incinta complexului muzeal, însă aceasta se dovedește neîncăpătoare.

Citelte și: Cofinanţare pentru reabilitările de la Mănăstirea Turnu

„La afluxul de vizitatori cred că s-ar impune realizarea unei parcări cu o capacitate de 500 de locuri”, a conchis arhitectul, care a lucrat la pregătirea documentațiilor care vizau reabilitarea mănăstirii.

(video, foto: Facebook - pagina Mănăstirea Turnu, )