sediu tce2

Societatea Transport Călători Express trece prin momente dificile, iar singura măsură care poate redresa situația, pe lângă o colaborare cu Primăria și Consiliul Local, o reprezintă adoptarea unui plan de restructurare, susține noul director interimar Alexandri Nicolae.

 

”Nu avem probleme cu plata salariilor, însă societatea trece prin momente dificile. Există procese pe rol datorate măsurilor luate în trecut, care au creat probleme financiare grele. De notorietate este procesul cu SPFL aflat pe rolul Înaltei Curți de Casație și Justiție, prin care datorită gratuităților acordate la nivelul anului 2015 există posibilitatea ca societatea să fie pusă să plătească 12 milioane lei", a susținut noul director al TCE, care a recunoscut că societatea are și alte probleme legate de flota învechită, dar și de dimensiunea mare a structurii de personal, situații generate și ”de inexistența unui management modern, precum și ca urmare a procedurilor financiare contabile derulate”.

Planul de restructurare ar viza atât reducerea cheltuielilor, modernizarea flotei și a consumurilor, dar și reducerea cheltuielilor materiale și de personal, prin disponibilizări colective. Surse din cadrul TCE susțin că acest plan de măsuri ar viza circa 150-200 de persoane, în special din cadrul TESA dar și din alte domenii.

La aceasta ora numărul de angajați este de circa 1030 de persoane.