primaria ploiesti sediu

O decizie a Curții Constituționale prevede uniformizarea salariilor la nivel de ramură. Asta ar putea însemna, dacă se aliniază salariile de la nivelul Consiliului Județean Constanța, o creștere la CJ Prahova cu 80%.

 

 ,,Decizia Curții Constituționale a intrat în vigoare la 21 decembrie 2016, iar noi avem ca termen de punere în aplicare 45 de zile", a declarat pentru Observatorulph.ro, Bogdan Toader, președintele CJ Prahova.

Dacă o astfel de decizie se va aplica toate salariile din Consiliul Județean Prahova trebuie să crească cu 80% pentru toți angajații, mai puțin indemnizatia președintelui și celor doi vicepreședinți. De exemplu, conform acestei decizii, salariile directorilor din cadrul CJ Prahova ar putea să ajunga la 7000 lei, cu circa 2000 lei mai mult decât indemnizația președintelui CJ. În plus, la fundamentarea bugetului trebuie să se țină cont de creșterile salariale de la DGASPC de anul trecut, cu aproape 55%.. Organigrama prevede peste 1900 de posturi, din care 600 sunt vacante. " Există propunerea pentru bugetarea cu încă 80 de posturi a organigrameu, însă nu suntem de acord cu acest lucru" a susținut Toader.