palat-administrativ-salarii.jpg

Aproape 60 de posturi de la Consiliul Județean și din instituțiile din subordine sunt vacante. Asta după ce mulți dintre salariați au dat concurs anul trecut la alte instituții publice, gen Direcția de Finanțe, unde salariile sunt mult mai mari.

 

La nivelul anul 2016, 59 de posturi erau vacante la Consiliul Județean și la nivelul instituțiilor din subordine. La Consiliul Județean Prahova, de exemplu, din totalul de 238 de posturi aprobate, dintre care trei erau funcții de demnitate publică, numai 214 sunt ocupate, alte 24 fiind vacante. Alte șapte posturi vacante figurează la Muzeul de Științele Naturii, în timp ce la Muzeul Județean de istorie și Arheologie Prahova sunt trei posturi vacante.

Trebuie precizat că, potrivit Organigramei, la nivelul Consiliului Județean Prahova, figurează 194 de funcții publice, un secretar al județului, 26 sunt funcții de conducere și 167 sunt funcții de execuție. Trebuie precizat faptul că tot la nivelul CJ Prahova sunt 41 de funcții contractuale, din care figurează un post de administrator public (momentan Vacant), patru posturi la cabinetul președintelui, 12  figurează ca personal contractual de specialitate, iar iar 24 de persoane figurează ca personal de întreținere.

 

Aleșii județeni au aprobat înființarea a patru posturi  - funcții publice de execuție vacante, la Serviciul juridic, la Compartimentul de monitorizare servicii publice, la Compartimentul de achiziții publice și la Compartimentul parteneriate, precum și cinci funcții de execuție de natură contractuală, respectiv un post de inspector de specialitate, un post de șofer, un post de pompier și două posturi de muncitor calificat.