dj102

Cititorul Alexandru Cazacu a trimis pe adresa redacției o sesizare privind starea deplorabilă a drumului județean 102, Ploiești-Slănic.

 

Scrisoare deschisă conducerii CJ Prahova:

Am venit Sambata dimineata la la Bucuresti spre Slanic.La ore bune dupa ce se oprise ninsoarea.
DN1 era la negru si se circula normal, insa se imprastia in continuare sare.
La iesirea din Ploiesti, la Spitalul Judetean, DJ 102, gheata, si zapada, se circula foarte greu, chiar si pe sensul giratoriu suspendat, foarte multa gheata.
Am sunat la CJ Prahova, si de acolo mi s-a spus ca drumul este circulabil, insa se putea merge cu 30km/h. cel mult.
Ici-colo, urme de nisip, aruncate "la lopata"
De la CJ am primit nr de telefon al persoanei responsabila, de la firma care a castigat licitatia, aceasta spunandu-mi ca intr-adevar dupa ce zapada se indeparteaza cu plugul , se imprastie material antiderapand "la lopata" pe cei 40km. ULUITOR. Saracii lopatari!!
Stupoare insa, conform contractului impus de CJ Prahova firmelor de deszapezire, acestea au obligatia ca materialul antiderapant sa fie format din 10%sare si 90% nisip.
DE CE DOMNILOR DE LA CONSILIUL JUDETEAN 10% SARE SI 90% NISIP??
Cand se stie ca sarea se da pe asfalt (sarea nu distruge asfaltul la deszapezire si are eficacitate foarte buna), iar pe beton se imprastie nisp ( sarea distruge betonul)
Aceste lucruri se invata la CHIMIE in clasa a VIII-a.
Se pare ca domnii de la CJP, nu au cunostinta de aceste lucruri elementare, si pentru a face economie la bani, au preferat sa intocmeasca caiete de sarcini pentru deszapezire "la misto"
IATA REZULTATUL: Drumurile judetene sunt acoperite de gheata la 2 zile dupa ce ninsoarea s-a oprit, pentru ca asa doreste CJP. daca se actiona de la inceput cu sare , nu erau probleme.
APROPO, CONSILIUL JUDETEAN!!! se gaseste o salina in judetul Prahova, nu trebuie sa aduceti sare de la sute de KM.
INTREBARE PENTRU responsabilii din Consiliul Judetean care s-au ocupat de intocmirea acestor caiete de sarcini: daca sunt urgente medicale cum vor circula ambulantele pe drumurile dvs? cu 30km/h, la 3 zile de cand s-a oprit ninsoarea? 
Anul 2017, in Romania, O TARA ESUATA IN NAMETI, PE DRUMUL SPRE CIVILIZATIE!!!.
TREZIREA DOMNILOR, CAND TRECEM SI NOI DE EVUL MEDIU?? LASATI FURACIUNILE SI ANGAJATI OAMENI COMPETENTI, NU RUDE, AMANTE, SI DIVERSE PERSOANE CARE HABAR NU AU DE NIMIC.
Multumesc