primaria ploiesti

Controlul Camerei de Conturi Prahova a scos la lumină o situație mai mult decât penibilă. Municipalitatea ploieșteană a plătit, de două ori, suma de peste 1,1 milioane de lei, chiar dacă nu exista o hotărâre definitivă în acest sens.

 

Potrivit raportului Camerei de Conturi Prahova, „fără a se pronunța în instanță o soluție definitivă și irevocabilă, UATM Ploiești a achitat pentru SC Romstrade SRL, la notificarea administratorului judiciar, o creanță cesionată Societății Civile de Avocați Predoi și Asociații, care a fost pusă ulterior în executare de cesionar, obligând UATM Ploiești la plata aceleiași creanțe în sumă de 1.103.476,76 lei și către cesionară. Pentru suma plătită nedatorat către SC Romstrade SRL, entitatea a deschis acțiune pentru obligarea la plată, fără a solicita majorări, cuantumul acestora fiind de 772.432 lei”.

Mai exact, în același raport se arată că „UATM Ploiești a achitat una și aceiași creanță atât către societate civilă, în calitate de cesionar al creanței (prin executare silită în anul 2015), cât și SC Romstrade SRL, care nu mai avea la data plății calitatea de creditor ca urmare a încheierii contractului de cesiune (voluntar, în anul 2013, la solicitarea Casei de Insolvență Transilvania Filiala București SPRI, administrator judiciar), ceea ce a condus la plata nedatorată a sumei de 1.103.477 lei, supusă restituirii”.

 

La nivelul Primăriei Ploiești a fost demarată o anchetă pentru a se vedea cu exactitate cum a fost posibilă o astfel de situație.

„În cel mai fericit caz, persoanele vinovate vor intra în comisia de disciplină”, a susținut Adrian Dobre, primarul municipiului Ploiești.

Contractul Romstrade a vizat la Ploiești înlocuirea geamurilor cu termopan la unitățile de învâțământ și amenajarea terenurilor de sport de la școli.