statie epurare

Lucrările la stația de epurare a Ploieștiului , începute în 2010, au fost sistate de câțiva ani. Consecința? Penalitățile aplicate de Administrația Națională „Apele Române” au ajuns la 680.983 de lei.

 

Aleșii locali ploieșteni au fost de acord cu faptul că municipalitatea trebuie să continue lucrările la stația de epurare a Ploieștiului. În caz contrar, municipalitatea riscă amenzi mult mai mare, ca urmare a directivelor europene. 

La această oră, stadiul fizic de realizare a lucrărilor la stația de epurare a Ploieștiului este estimat la 80%. Autoritățile locale propun reluarea lucrărilor, însă pentru acest lucru se impune realizarea unei expertize. În ciuda faptului că municipalitatea a scos în mai multe rânduri la licitație serviciile de expertizare, însă până acum nimeni nu s-a prezentat. 

Pentru continuarea lucrărilor, Primăria Ploiești a propus alocarea, în primă fază, a 14.000 de lei, având în vedere că trebuie parcurși mai mulți pași. În afară de expertizarea lucrărilor executate până în prezent, la viitoarea stație de epurare a Ploieștiului trebuie întocmit proiectul pentru restul lucrărilor, dar și contractarea acestora.