radu cezar ionescu

Radu Cezar Ionescu, fostul vicepreședinte al Consiliului Județean, a fost condamnat de Tribunalul Prahova la doi ani și jumătate de închisoare cu suspendare și obligat la plata sumei de 101.340 de lei. Sentința nu este definitivă.

 

El a fost trimis în judecată de procurorii DNA Ploiești pentur fapte de corupție.

Instanța a decis confiscarea sumei de 101.000 lei, reprezentând prejudiciu î  cauză.

 

Reamintim că Radu Cezar Ionescu l-a denunțat la DNA Ploiești pe primarul municipiului Câmpina, Horia Tiseanu. 

Senința pe scurt:

Radu Ionescu a fost condamnat la 2 ani şi şase luni închisoare pentru luare de mită, pentru o faptă din octombrie 2006, drepturi interzise pe trei ani, suspendare executării pedepsei sub supraveghere, termen de încercare de 6 ani. Se confiscă de la inculpat suma de 101.340,55 lei reprezentând beneficiul realizat ca urmare a săvârșirii infracţiunii de luare de mită, menţine sechestrul. Obligă inculpatul la plata cheltuielilor judiciare de 5.000 lei. Cu drept de apel în zece zile. 

Comunicatul DNA Ploiești din 1 martie 2016, data reținerii preventive a lui Radu Ionescu

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Ploiești au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și reținerea pentru 24 de ore, începând cu data de 1 martie 2016, a inculpatului

IONESCU CEZAR LIVIU RADU, vicepreședinte al Consiliului Județean Prahova, la data faptelor și în prezent, cu privire la săvârșirea infracțiunii de luare de mită. 

În ordonanța procurorilor se arată că, în cauză, există date și probe care conturează următoarea stare de fapt: 
În cursul lunii noiembrie 2006, inculpatul Ionescu Cezar Liviu Radu, în calitate de vicepreședinte al Consiliului Județean Prahova, a pretins și primit de la un om de afaceri (denunțător în cauză) un autoturism marca Volkswagen Golf, în valoare de 22.347 euro, în scopul de a sprijini societatea acestuia din urmă referitor la derularea unor contracte de lucrări încheiate cu Consiliul Județean Prahova și efectuarea la timp a plăților aferente.

Autovehiculul în cauză a fost primit prin intermediul unei alte firme care, în perioada 22.12.2006 - 11.05.2009, a achitat ratele de leasing din sumele virate de societatea omului de afaceri, în baza unui contract fictiv încheiat între cele două societăți.