transport microbuze

Subiectul legat de atribuirea unor licențe de traseu, aflat pe ordinea de zi a Consiliului Județean Prahova, a readus în atenție subiectul legat de siguranța persoanelor care apelează la transportatorii privați.

Alesul județean PNL Dan Ciolac a solicitat în plenul Consiliului Județean o dezbatere la care să fie invitați transportatorii privați pentru realizarea unei analize atente cu privire la transportul public de persoane, plecând și de la accidentele care au avut loc atât în Prahova, cât și la nivel național, în care au fost implicate microbuze.

 

Citește și: Impact frontal între autobuze, la Pitești. Plan roșu de intervenție

„Sigur, s-a spus că Consiliul Județean nu poate să facă ceva. Trebuie să ne gândim la un program, la un proiect, la un parteneriat, bineînțeles nefinanciar, cu aceste firme de transport, pentru a discuta diversele sesizări primite. Agresivitatea unor șoferi care transportă persoane este mult prea mare, pentru responsabilitatea pe care o au”, a susținut Dan Ciolac, care a menționat că acest subiect este abordat și în ATOP.

„Noi votăm aici atribuirea de licențe... O facem cu mare răspundere, dar știți că acum câțiva ani a existat un program, din dialog cu aceste firme, pe tema siguranței”, a susținut Dan Ciolac.

La propunerea consilierului județean, președintele CJ Prahova, Bogdan Toader, a anunțat că, prin comisia de Transport, după data de 11 decembrie, se va stabili o întâlnire cu asociațiile transportatorilor, ședință în cadrul căreia să fie analizate toate sesizările venite pe tema transportului de călători.