consiliul judetean prahova

Consiliul Județean Prahova a câștigat în 2012 procesul prin care firmele Plusvag Investimentos și Plusvag Investimentos Braga Portugalia au fost obligate la plata a peste șapte milioane de euro, după o asociere cu cântec nefinalizată.

Recuperarea sumelor datorate de cele două societăți s-a dovedit însă o sarcină extrem de grea. Tribunalul Prahova a decis în 2012 că cele două societăți trebuie să achite în solidar, către Consiliul Județean Prahova, suma de 4,9 milioane de euro, reprezentând debit datorat conform contractului de asociere, precum și plata sumei de 2.993.275,39 euro, reprezentând penalități de întârziere calculate până la data de 20 aprilie 2012, precum și plata penalităților de întârziere de 0,1% din valoarea debitului principal, pe zi de întârziere, până la plata efectivă a plății.

Sumele însă stabilite de instanță în 2012 nu au fost recuperate, în ciuda faptului că au fost demarate procedurile executării.

 

Citește și: Pe urmele firmelor Plusvag, în Portugalia

„Conform datelor Obținute de la Oficiul Național al Registrului Comerțului, la această dată SC Plusvag Investimentos SRL se află în lichidare”, se arată într-un raport de specialitate al Consiliului Județean care a propus astăzi contactarea de servicii juridice și de consultantă, pentru recuperarea debitului. 

„Precizăm că SC Plusvag Investimentos SA, cu sediul în Portugalia, a intrat în insolvență, iar societatea noastră s-a înscris la masa credală, însă societatea susmenționată contestă recunoașterea hotărârilor judecătorești pronunțate de instanțele din România. Drept urmare, se impune participarea unui avocat specializat din Portugalia, în vederea continuării procedurilor”, a precizat sursa citată.

Proiectul a primit astăzi numărul de voturi necesar pentru angajarea avocatului, în vederea continuării procedurilor.