sediu omv petrom ploiesti

Considerată o mega realizare în mandatul fostului primar Iulian Bădescu, fosta clădire Petrom, primită drept sponsorizare, dar cu anumite clauze restrictive, este, până una alta, un imobil care necesită un buget enorm pentru întreținere și plata utilităților.

 

Lunar, municipalitate ploieșteană, trebuie să acopere costuri exorbitante pentru întreținerea fostului sediu Petrom. La această oră, singura instituție care își desfășoară activitatea aici fiind  Administrația Serviciilor Social Comunitare, lucru care nu este deloc rentabil. 

De exemplu, în luna septembrie, municipalitatea, prin bugetul ASSC, a primit la plată facturi pentru utilități în cuantum de 11.607 lei, numai valoarea serviciilor de pază fiind de 8.580, 09 lei. În octombrie, valoarea facturilor venite la plată a fost cu mult mai mare... Din bugetul local pentru plata facturilor trebuie să fie alocată suma de peste 64.800 de lei. Strict numai pentru plata facturilor la Electrica este necesară suma de 27.732 lei/lună, la care se adaugă 2.755,2 lei pentru mentenanța lifturilor, dar și costurile pentru paza, plata energiei termice și apei potabile.

Concluzia ar fi una singură. Contractul de sponsorizare trebuie să suporte o nouă modificare, astfel încât municipalitatea să găsească o soluție prin care să acopere aceste cheltuieli. În momentul de față, singurele activități care se pot desfășura în fosta clădire Petrom sunt cele socio-culturale. Cu alte cuvinte, activități neaducătoare de venituri. 

 

Fosta clădire Petrom a fost donată municipalității la finele anului 2012, cu scopul de a fi transformată în spital. Numai că un astfel de proiect a fost nerealizabil. Operațiunea de obținere de autorizații s-a împotmolit în 2015, pentru că această clădire a fost realizată strict pentru activitatea de birouri, fără să fie prevăzute circuite absolut necesare pentru activitatea de spital. În concluzie, după alți trei ani, timp în care municipalitatea a suportat costurile de întreținere, proiectul legat de spital a fost abandonat.

cheltuieli fostul sediu petrom

 

Național
  • Vineri, 20 Octombrie 2017
  • De Georgiana Kelemen

Elena Udrea, audiată la DNA

Elena Udrea a sosit vineri, în jurul orei 11:00, la sediul DNA, unde urmează să fie audiată într-un dosar mai vechi legat de Hidroelectrica, dosar de care se ocupa fostul procuror Mihaiela Moraru...