barbu primaria campina

Gabriela Barbu, fostul coordonator al departamentului Programe de finanțare, Relații internaționale și Protocol din cadrul Primăriei Câmpina, sancționat în urmă cu un an de comisia de disciplină, a contestat și câștigat în instanță dispoziția comisiei de disciplină. Aceasta a fost sancționată pentru că a criticat conducerea primăriei că a pierdut finanțarea europeană în valoare de patru milioane de euro.

Decizia aparține instanței de contencios administrativ din cadrul Tribunalului Prahova care a decis anularea dispoziţiei de sancţionare disciplinară nr.555/5.06.2015. De asemenea instanța a decis radierea sancţiunii aplicate din evidenţele privind cazierul funcţionarului public și restituirea sumelor reţinute cu titlu de sancţiune disciplinară.  
 
Gabriela Barbu a fost sancționată în urma audierii în comisia de disciplină cu 10 la sută din salariu pe o perioadă de trei luni. În iarna anului trecut, primarul din Câmpina, Horia Tiseanu i-a acuzat public, în ședința de Consiliu Local, pe reprezentanții Compartimentului de finanțare, cărora le-a reproșat că au pierdut finanțarea europeană "dintr-o prostie".
 
 
Era vorba despre suma de patru milioane de euro, bani cu care s-ar fi reabilitat clădirea unde funcționează Liceul Energetic din localitate. Gabriela Barbu a ajuns să fie anchetată de comisia de disciplină a funcționarilor publici în condițiile în care manager al proiectului Modernizare Liceul Tehnologic Energetic a fost chiar edilul localității, Horia Tiseanu. În urma acestui scandal, Gabriela Barbu a ales să demisioneze din funcția pe care o ocupa la Primăria Câmpina.