consiliul judetean prahova

Consiliul Județean Prahova propune realizarea unui parteneriat cu nouă localități din județ, în vederea realizării studiului de fezabilitate pentru înființarea unei rețele de gaze.

Potrivit unui proiect de hotărâre, din viitoarea asociere vor face parte comunele Aluniș, Bertea, Cocorăștii Mislii, Cosminele, Dumbrăvești, Ștefești, Vărbilău, Vîlcănești și cu orașul Slănic.

Viitoarea conductă de alimentare cu gaze va avea o lungime de 29 de kilometri. „Din această conductă se vor alimenta rețelele de distribuție gaze naturale din localitățile din partea de nord a județului. Asigurarea sursei de alimentare cu gaze naturale se va face din stația de reglare măsurare, predare Buda”, se arată în expunerea de motive a proiectului de hotarâre care urmează să fie promovat în ședința de Consiliu Județean din data de 25 noiembrie. 

Conform reprezentanților Consiliului Județean Prahova, „populația ce urmează a beneficia de alimentarea cu gaze naturale a zonei este de 45.000 locuitori, reprezentând un număr de aproximativ 13.500 gospodării și circa 970
agenți economici, instituții publice și obiective social culturale”.