comercianti piata

După ce Observatorulph.ro a prezentat documentul de la ISC privind stadiul de degradare al pieței de la Halele Centrale, autoritățile au convocat pentru mâine o ședință a Consiliului Local prin care propun o rectificare de buget, în vederea realizării unor construcții provizorii unde să fie mutați producătorii și comercianții pe perioada desfășurării lucrărilor de reabilitare a pieței centrale.

Potrivit proiectului propus, rectificarea de buget de la Hale și Piețe vizează alocarea a 208.000 lei, fără TVA, pentru amplasarea unei copertine cu caracter provizoriu, pe durata executării lucrărilor de refacere a Pieței Centrale Agroalimentare. Astăzi, reprezentanții Primăriei Ploiești au convocat o ședință pe tema situației de la Halele Centrale, concluzia fiind că trebuie ca pe durata reamenajării pieței centrale producătorii și comercianții să primească noi spații unde să-și desfășoare activitatea. La scurt timp după ședința de la Primăria Ploiești, mai mulți comercianți și producători s-au strâns în fața pieței centrale, exprimându-și îngrijorarea legată de faptul că nu mai au cum să-și vândă marfa pe platoul Halelor Centrale. 
„Există un document care încadrează piața cu risc seismic. (...) Acel document spune că funcționarea pieței se face pe răspunderea autorităților. Nimeni nu riscă să își asume o răspundere, Doamne ferește un accident, să continue activitatea într-o piață care nu mai are avizul Inspectoratului de Stat în Construcții. Prin urmare, astăzi am avut o ședință operativă cu conducerea Hale și Piețe la Primărie. Decizia Primăriei, în unanimitate, erau și domnul primar și cei doi viceprimari, a fost că se va trece cât mai degrabă la construirea unei piețe noi. Soluția provizorie care a fost agreată a fost amenajarea unei piețe pe această stradă Griviței și, de asemenea, relocarea unora care nu încap pe această stradă în spațiile goale din Hale, astfel încât să nu existe comerciant sau producător care să rămână pe dinafară”, a susținut  Romeo Nan, președintele Asociației pentru protecția comercianților din Ploiești.

 

Ședința de Consiliu Local prin care se propune rectificarea de buget de la SC Hale și Piețe este programată mâine, vineri, 18 noiembrie, la ora 12.30.