primaria comarnic bani europeni

Proiectele finanțate la Comarnic de Uniunea Europeană nu au fost finalizate nici până astăzi.

 

Aproape 8 milioane de euro s-a împrumutat Primăria Comarnic la Uniunea Europeană, pentru un Centru de Afaceri și pentru asfaltarea străzilor. Lucrările efectuate până în prezent nu depășesc un milion de euro. Prin urmare, ARD a solicitat returnarea fondurilor, lucru aproape imposibil pentru localitatea de pe Valea Prahovei. În ultimele luni, potrivit președintelului Consiliului Județean Prahova s-au acumulat penalități de 300.000 de lei.

„Unul dintre proiectele care urmau să fie implementate viza Centrul de Afaceri, care nu a fost finalizat la termenul prevăzut în contract”, a susținut președintele CJ Prahova, Bogdan Toader, care crede că singura posibilitate ca Primăria Comarnic să returneze banii este să fie dată o hotărâre de Guvern prin care autoritatea locală să fie sprijinită cu finanțare din fondul de rezervă.

„Sunt multe cazuri de acest gen la nivel național. Consiliul Județean poate încheia parteneriate cu localitățile pentru investiții... Prin urmare nu putem da bani... La rândul său, Primăria Comarnic nu poate suporta sumele avansate de ARD”, a susținut Toader.

 

Am încercat să obținem un punct de vedere și din partea primarului orașului Comarnic, însă nu am reușit.