plan extindere spital judetean

Proiectul de extinde a Unității de Primiri Urgențe de la Spitalul Județean Ploiești va fi realizat cu fonduri europene.

Președintele Consiliului Județean Prahova, Bogdan Toader, a anunțat că a fost finalizat Studiul de Fezabilitate pentru extinderea Unității de Primiri Urgențe de la Județean.

Proiectul prevede extinderea, pe orizontală, a Unității de Primiri Urgență, prin crearea de noi spații. Astfel, se propune asigurarea accesului ambulanțelor prin repoziționarea SAS-ului pe linia adiacentă clădirii actuale a UPU, în spațiul utilizat în prezent pentru parcare și staționare taxiuri.
Totodată, proiectul are în vedere extinderea și reorganizarea spațiului de triaj pentru realizarea în condiții optime a
preluării unui număr mai mare de pacienți simultan, dar și realizarea unui spațiu închis și încălzit pentru staționarea ambulanței SMURD de terapie intensivă mobilă, deoarece aceasta este dotată cu aparatură, medicamente și materiale sanitare care necesită păstrarea în condiții optime de temperatură.
Proiectul mai include realizarea unor spații medicale pentru investigații paraclinice și auxiliare – înființare salon pacienți critici/ventilați, extindere spațiu observator, cabinet de medicină dentară, laborator analize medicale, spațiu pentru computer tomograf.

 

unitate primiri urgente