sedinta

Întruniti în sedinta de Consiliu Local de îndata, aleșii locali prezenți, 14 la număr, au constatat mai multe inadvertențe legate de calculele efectuate cu privire la reabilitarea celor două blocuri, de pe Sinăii și de pe Bulevardul Republicii.

 

Aleșii ALDE au susținut ca cifrele nu corespund raportate la procentele din valoarea investiției. Prin urmare, pe o foaie, toată lumea s-a apucat să efectueze calcule.

Avantajat a fost consilierul local Paul Palas care și-a folosit propriul laptop. După prima varianta de calcule, proiectantul, prin telefon, a sustinut că nu se poate vorbi.

Prin urmare, dupa doua ore si jumatate de sedinta, lucrurile nu s-au lamurit. Viceprimarul ALDE, George Pana, a propus o prorogare, solicitand primarului convocarea unei sedinte extraordinare luni, timp in care sa se lamureasca situatia.

 

Primarul Adrian Dobre a sustinut ca documentatiile vor fi retransmise de proiectant, motiv pentru care, pentru a doua oara in timpul sedintei, s-a luat o pauza de 15 minute. Pentru ca proiectul sa intre in dezbatere, au fost refacute toate calculele.

După mai bine de trei ore, după ce proiectantul a retrimis documentația refăcută, cele două proiecte care vizau aprobarea indicatorilor tehnico-economici la blocurile care urmează să fie reabilitate termic, cu finanțare europeană, au fost aprobate. Atenție, cu 14 voturi, având în vedere că în sală erau numai aleșii locali liberali și ALDE, cei de la PSD și PMP nefiind prezenți.