sedinta

Dacă ieri aleșii PSD -ALDE și PMP nu au fost prezenți, astăzi la ședință au venit consilierii ALDE. Ședința de Consiliu Local de data aceasta a avut loc, fiind întrunit numărul necesar de aleși prezenți, respectiv 10 consilieri liberali și patru de la ALDE.

 

Aleșii ALDE au solicitat lămuriri cu privire la ajutoarele de natură socială care se vor acorda pentru reabilitarea termică a imobilelor.

Astfel, în cadrul asociațiilor de proprietari, pot primi ajutoare pentru reabilitarea blocurilor persoanele cu handicap, persoanele singure care au realizat în ultimele trei luni venituri lunare sub câștigul mediu net pe economie, veteranii de război și soții/soțiile acestora, precum și pensionarii, indiferent de statutul acestora.

Pentru aceste categorii de persoane cota de participare pentru reabilitarea termică este de 3,5% din valoarea cheltuielilor aferente. Diferența de până la 25% din valoarea cheltuielilor aferente va fi suportată de municipalitate.

 

Conform proiectelor de finanțare, lucrările de reabilitare sunt suportate 60% de către Uniunea Europeana, iar restul de 40% de către Primăria Ploiești (15%) și de către asociația de proprietari (25%).

Pe timpul derulării lucrărilor, municipalitatea urmează să suporte integral 40% din lucrări, urmând ca, în termen de 10 ani, municipalitatea urmează să recupereze 25% din valoarea lucrărilor, de la locuitori.

Dacă legat de stabilirea categoriilor de persoane care vor beneficia de ajutoare sociale consilierii ALDE au aprobat proiectul, legat de cele două proiecte care vizau indicatorii tehnico-economici , aleșii ALDE au venit cu mai multe amendamente, având în vedere că au descoperit o serie de inadvertențe.