hipodrom ploiesti

Clubul Sportiv Municipal Ploiești a anunțat că de astăzi se pot închiria boxele pentru cai de la Hipodromul Ploiești.

Măsura vine la scurt timp după ce Consiliul Local Ploieşti a aprobat, în şedinţa extraordinară din 2 noiembrie, tarifele pentru folosinţa spaţiilor din incinta Hipodromului Ploieşti.

„Clubul Sportiv Municipal Ploieşti, în calitate de administrator, invită crescătorii de cai să facă demersurile necesare pentru a beneficia de serviciile oferite de hipodrom”, se precizează într-un comunicat al CSM Ploiești. Pentru închirierea boxelor pentru cai, proprietarii cabalinelor trebuie să depună o cerere la secretariatul CSM Ploieşti. Oficiul juridic al CSM Ploieşti încheie contractul cu proprietarul, iar proprietarul achită o garanţie în sumă de 450 lei pentru fiecare cal, ce va fi restituită în momentul în care calul părăseşte hipodromul, cu condiţia ca, la acel moment, să nu existe debite către CSM Ploieşti sau prejudicii materiale aduse hipodromului.
CSM a anunțat că nu se vor încheia contracte cu proprietarii care au debite restante către CSM Ploieşti, iar pentru a fi acceptat pe hipodrom, fiecare cal trebuie să aibă trecută în paşaport ca proprietar persoana care solicită spaţiul; totodată, este obligatoriu ca în paşaport să fie precizată rasa cabalinei. Mai mult, fiecare proprietar va înainta o listă nominală cu numele angajaţilor care îl deservesc şi, implicit, au acces pe hipodrom;
Potrivit sursei citate, fiecare cal trebuie să aibă efectuat testul de anemie infecţioasă, fiecare cal trebuie aibă certificat sanitar-veterinar de transport individual și fiecare cal trebuie să aibă vaccinul anticărbunos efectuat.