blocuri anl ploiesti

Câteva zeci de familii din Ploiești așteaptă de mai bine de aproape doi ani să poată achiziționa apartamentele în care locuiesc cu chirie, construite prin ANL. Numai că, pe lângă procedura greoaie au apărut și probleme de ordin tehnic. Firma angajată să efectueze ridicările topo a efectuat măsurătorile ținând cont de de suprafața utilă, nu de suprafața construită.

„Au fost făcute ridicări topo, în baza unui contract mai vechi pe care l-a avut Primăria și care a expirat, cred că în luna ianuarie sau la finalul anului trecut. Ridicările topo au vizat suprafața de la interior, cea utilă, nu suprafața construită a imobilelor. Aşteptăm să finalizăm o achiziție pe care o avem, pentru un nou contract cu o firmă specializată, urmând să solicităm din nou pentru aceste locuințe ANL ridicări topo în vederea intabulării. A fost o neconcordanță între contractul cu firma respectivă și contractul cu ANL", a susținut primarul Adrian Dobre, care a precizat că persoanele care aveau funcții de conducere la nivelul Direcției de Patrimoniu nu mai sunt la conducerea instituției.

În primăvara anului trecut, șefii Direcției de Patrimoniu au anunțat că locuințele vor fi scoase la vânzare după finalizarea documentațiilor, însă din păcate acestea nu sunt gata nici la ora actuală.

 

Citește și: Blocurile ANL din Ploiești vor fi scoase la vânzare pentru chiriași

Procedura de vânzare a locuințelor ANL de la Ploiești a demarat în 2014, însă s-a dovedit a fi una extrem de complicată.

Nu ar fi însă prima dată când se constată neconcordanțe în documentații.

 

În decembrie 2015, Primăria Ploiești a aprobat o hotărâre prin care a aprobat includerea uonr noi bunuri în inventarul municipalității, după ce s-a constatat că, în planul de amplasament preluat de primărie, nu figurau scările la blocurile 85 și 86 pe Domnișori, de la Gara de Vest. Mai mult, în Extrasul de Carte Funciară suprafața nu era tocmai corectă, fiind nevoie de modificarea documentațiilor. În caz contrar exista riscul ca planul reactualizat să nu fie recepționat de Oficiul de Cadastru.