dobre raport csm asesoft

Primarul Adrian Dobre a susținut astăzi că raportul prezentat în presă cu privire la finanțarea CSM către Asesoft este parțial.

 

În pasajul publicat de Ziarul Incomod din raportul Curții de Conturi se preciza că „C.S.M. Ploiești a utilizat fondurile publice alocate pentru acordarea unor finanțări nerambursabile conform prevederilor Legii nr.350/2005, în sensul fundamentării şi justificării sumelor solicitate de beneficiari, al utilizării acestor fonduri în condiții de legalitate și regularitate, s-au constatat abateri care au generat plăți nelegale în sumă de 2.191.833,24 lei, după cum urmează: finanțările acordate unei structuri sportive de drept privat, care nu a participat la acțiunile sportive prevăzute în contractul de finanţare nerambursabilă (2.175.834 lei)”.

Întrebat ce părere are cu privire la acest raport al Curții de Conturi, Dobre a susținut că este prematur să se pronunțe.

 

„Marea majoritate a măsurilor se implementează de către autoritatea locală. Dacă dânșii (n.r. auditorii Camerei de Conturi) decid că există și alte aspecte care interesează și alte autorități este în atribuția lor să transmită aceste documente și către alte instituții. Până nu vedem cum se finalizează toată această procedură legată de controlul Camerei de Conturi Prahova nu putem avansa alte discuții”, a anunțat Adrian Dobre.

Citește și Banii ploieștenilor, drenați prin CSM către Asesoft. Raportul Camerei de Conturi

„La raportul final pot fi făcute contestații”, a susținut primarul Dobre, care a precizat că „este o discuție mult mai veche” și că „nu este pentru prima oară când a apărut într-un audit problema respectivă”, precizând însă clar că ”se vor lua măsurile necesare, măsurile care se impun”.

Dobre nu a exclus însă să existe contestații pe tema raportului Curții de Conturi, explicând că la această oră este vorba despre o etapă de conciliere, etapă urmată de redactarea raportului final și doar după aceea se pot face contestații și apoi se dau decizii.