examinari

De la începutul anului până în prezent la serviciul de examinări auto au fost înregistrați 28.134 de persoane, față de 17.847 de candidați înregistrați anul trecut.

 

Vineri, 4 noiembrie 2016... La etajul al doilea al sediului IJP Prahova de pe strada Vasile Lupu este coadă la examinări auto. Aproximativ 20 de persoane încearcă să se programeze pentru examenul auto. Mulți însă pleacă dezamăgiți. Programarea se face în februarie 2017... Mai exact pe 27 februarie 2017. 

„Până în februarie o să uit totul. Trebuie să iau din nou ore. Până și la o petiție există termen de răspuns în 30 de zile. Dar la noi se poate orice”, ne-a spus dezamăgit un tânăr. 

Situația, potrivit reprezentanților Serviciul Public Comunitar Regim Permise Conducere și Înmatricularea Vehiculelor  din subordinea Prefecturii Prahova, este pusă pe număr mic al examinatorilor, dar și pe faptul că legislația prevede un termen de 15 zile pentru reluarea examinării în cazul candidaților respinși.

 

„Procedura de examinare este reglementată de Ordinul 268 din 8 decembrie 2010. În primul rând, candidații declarați respinși la proba teoretică pot susține o nouă examinare după 15 zile de la data declarării ca respinși”, a declarat subcomisar Ana Roxana Râmneanțu, șefa Serviciul Public Comunitar Regim Permise Conducere și Înmatricularea Vehiculelor Prahova.

La nivelul serviciului sunt atestați nouă examinatori, însă doar șase fac examinări.

„Capacitatea maximă a unui examinator este de 14 - 16 candidați /zi, potrivit legii, durata probei practice fiind de 25 de minute pentru Categoria B. Pentru profesioniști timpul alocat pentru examinare este aproape dublu. Trebuie să ținem cont și da faptul că numărul candidaților din acest an a crescut la 28.134 față de 17.847 candidați înregistrați anul trecut. Avem în vedere mărirea numărului de examinatori. Programările se fac în ordinea solicitării și a locurilor disponibile”, a susținut subcomisar Râmneanțu.

 

coada examinari auto