curse cai hipodrom

Proiectul legat de aprobarea tarifelor percepute la Hipodromul Ploiești a stârnit numeroase discuții controversate plecând de la faptul că propunerile nu erau corelate cu analiza de cost prezentată de proiectantul lucrării. În plus, anumite taxe au fost contestate vehement de proprietarii de cai.

 

Principalul amendament propus a fost de comasare a tarifelor pentru boxele cailor și cel stabilit pentru accesul cabalinelor pe pistă. Astfel, s-a propus ca să existe un tarif unic de 450 de lei/lună, pentru fiecare cal, cu mențiunea că în acest preț nu va fi inclusă și hrana animalelor, cum era prevăzut inițial. 

O altă discuție a vizat parcarea de la Hipodrom. Propunerea viza un tarif de 2 lei/oră, în condițiile în care tariful propus în analiza cost-beneficiu realizată de proiectant la momentul depunerii proiectului european a fost de 12 lei/zi. 

Intrarea la Hipodromul Ploiești se va realiza contra-cost, urmând să fie percepută o taxă de 5 lei/persoană. 

 

Totodată, aleșii au aprobat ca tarifele de la care să înceapă licitația să fie de 2.000 de euro pentru restaurant, și de la 1.000 de euro pentru cafenea. 

În ciuda faptului că proprietarii de cai au susținut că unele taxe de participare la competițiile sportive sunt exagerate, cu mult mai mari față de tarifele stabilite în alte țări, aleșii locali au menținut propunerile, cu un amendament prin care s-a anunțat că, după 90 de zile, va fi constituită o comisie care să analizeze modul în care pot fi aplicate tarifele aprobate. 

Așa s-a ajuns la o adevărată aberație. Un proprietar de cal din străinătate se poate înscrie la cursă numai după achitarea unei taxe de angajament în cuantum de... 3.000 de euro/curs/cal. Inclusiv denumirea taxei a fost contestată, având în vedere că, au susținut proprietarii de cai, în titulatură (Taxă de angajament pentru caii care vin din străinătate care sunt angajați la timp –cursă galop derby) se regăsea cuvântul derby, folosit strict pentru competițiile naționale.

 

tarife hipodrom

tarife hipodrom curse