tce ploiesti

Liderii de sindicat de la TCE Ploiești, societate a cărui acționari sunt Consiliul Local și SGU, au anunțat declanșarea negocierilor pentru contractul colectiv de muncă.

 

Cu un numeric de 1040 de angajați, TCE este printre cele mai mari societăți aflate în subordinea Consiliului Local Ploiești, ca număr de personal. 

„Am demarat negocierile pentru semnarea contractului colectiv de muncă. Solicităm majorări salariale, în funcție de rezultate, și de execuția bugetară, și de buget... De la 1 ianuarie se preconizează creșterea salariului minim brut pe țară la 1.400, iar din luna iulie la 1.500, lucru care impune o analiză pe această temă”, a susținut Ion Mișcă, liderul de sindicat de la TCE Ploiești, care a susținut că pe lista de solicitări figurează și acordarea tichetelor de masă.

Societatea TCE se află într-o situație dificilă, având în vedere datoriile acumulate, atât cele curente, cât și datoriile mai vechi de un an, pentru care mai multe societăți intenționează să formuleze cereri de insolvență în instanță.