drum judetean talea

DJ 206,unul dintre puținele drumuri județene pietruite din Prahova, va fi asfaltat. Trei firme s-au înscris la licitație.

Drumul, cu o lingime de peste 1,3 kilometri, se află pe raza comunei Talea. Pe acest tronson, drumul județean este pietruit și plin de șanțuri.

„Drumul județean de la Talea va fi modernizat. Este o lucrare destul de dificilă, având în vedere că pe anumite porțiuni drumul este în pantă”, a anunțat Bogdan Toader, președintele Consiliului Județean Prahova.

La începutul anului, aleșii județeni au aprobat un proiect privind indicatorii tehnico-economici pentru DJ 206. La acea dată, în raportul de specialitate al proiectului se preciza că drumul, între km 7+740 şi km 9+000, este „pietruit, în stare foarte rea de viabilitate, datorită declivităţilor mari şi lipsei parţiale a dispozitivelor de colectare şi dirijare a apelor pluviale (şanţuri şi rigole). Apele provenite din precipitaţii s-au scurs pe platforma drumului, antrenând materialul din pietruire (balast), infestându-l cu argilă şi formând gropi, denivelări, făgaşe şi chiar ravene”.

Valoarea estimativă a lucrărilor este de 1,4 milioane de lei, iar potrivit președintelui CJ Prahova, Bogdan Toader, la licitație s-au înscris deja trei firmei care își doresc să realizeze lucrările de modernizare.