caini vagabonzi

Pentru stoparea fenomenului îngrijorător legat de prezența câinilor maidanezi pe străzi, pentru prima dată în ultimii ani, municipalitatea a decis să suporte costurile legate de sterilizarea patrupedelor deținute de ploieșteni în gospodării.

Primăria Ploiești intenționează să deruleze un parteneriat cu Colegiul Medicilor Veterinari pentru încheierea de contracte cu cabinetele veterinare, unde câinii din gospodăriile ploieștenilor să fie sterilizați, dar să beneficieze și de alte servicii precum deparazitarea și înscrierea patrupedelor în registrul de evidență. 

 

„Dacă este să punem în balanță efortul financiar pe care Primăria Ploiești îl face cu colectarea câinilor maidanezi de pe străzi ne dăm seama că un astfel de proiect este mult mai eficient”, a declarat astăzi Adrian Dobre, primarul municipiului Ploiești.

Potrivit directorului Administrației Parcului Constantin Stere, Laura Moagher, astăzi, în ședința operativă a Primăriei Ploiești, la care au participat și aleșii locali, s-a dat aviz favorabil pentru proiectul privind alocarea de fonduri pentru astfel de operațiuni în cabinetele veterinare.

„Bugetul ar permite, cel puțin până la finele anului sterilizarea a 500 de câini, precum și efectuarea unor operațiuni conexe, existând propuneri de sancțiuni inclusiv în cazul în care, după aceste operațiuni proprietarii își abandonează patrupedele. Oricum, după sterilizare, fiecare proprietar va avea și un carnet de sănătate pentru câine”, a declarat Laura Moagher, directorul Administrației Parcului Constantin Stere de la Bucov.

Tariful suportat de municipalitate pentru sterilizarea unui câine este de 98 de lei.