spitalul judetean lipsa personal

În ciuda angajărilor din ultima vreme și a posturilor scoase la concurs, în continuare la Spitalul Județean Ploiești se înregistrează deficit de medici și de asistente.

 

Unitatea medicală din zona de Nord a orașului, cel mai mare spital din Prahova, se confruntă cu un deficit de personal în special la două secții. Este vorba despre Unitatea de Primiri Urgențe, unde din totalul de 24 de posturi de medici specialiști aprobate, la această oră, există numai opt medici. O situație similară este în locația Boldescu, unde se înregistrează deficit de medici la Secția ATI. Dar acestea nu sunt singurele probleme.
Citește și: Posturi vacante de asistent medical la Spitalul Județean Ploiești
Situația este una generală, în mai toate spitalele din Prahova. Lipsa personalului, spun reprezentanții sindicatelor, conduce la o problemă de ansamblu: epuizarea personalului. „În acest moment s-a ajuns ca numărul de ore lucrate să crească cu 23%. În loc de 168 de ore, personalul lucrează între 176 -180 de ore”, susțin liderii de sindicat, care reclamă și faptul că inclusiv concediu de odihnă nu este respectat.