spitalul judetean ploiesti

Adresabilitatea de la Județean este foarte mare, motiv pentru care se dorește extinderea unității medicale, în cadrul unui proiect cu finanțare europeană.

 

O radiografie a Spitalului Județean Ploiești arată că, la finele anului 2015, peste 48.000 de persoane au fost externate de la județean, iar alte 11.560 de persoane au beneficiat de spitalizare de zi, fiind efectuate 60.908 consultații în ambulator, 161.019 consultații la Unitatea de Primiri Urgențe și 176.903 investigații radiologice, precum și 1.712.080 de investigații de laborator. Raportat la rata de ocupare a paturilor aceasta a înregistrat diverse valori: 93,21% în 2013, 81,58 - 2014 și 80,08% în 2015.

Prin urmare, extinderea infrastructurii spitalicești este considerată o prioritate, prin realizarea unui corp nou de clădire pentru relocarea secțiilor medicale din celelalte locații.

Unul dintre argumente este faptul că actualele clădiri în care funcționează Spitalul Județean sunt construite în urmă cu 40-50 de ani. Clădirea de pe Buna Vestire datează din 1930 - 1950, unitatea de la Boldescu din 1950, clădirea de la Obor - TBC - din 1912, iar clădirea de pe Bulevardul Republicii (Infecțioase) - 1960. Prin urmare, susțin specialiștii din cadrul CJ Prahova, se înregistrează dificultăți în asigurarea circuitelor funcționale și în asigurarea liniilor de gardă, precum și în realizarea investigaiilor medicale.

 

Noul corp de clădire, care ar urma să fie realizat în apropierea Spitalului Județean Ploiești, ar urma să aibă o capacitate de 400 de paturi. În noua clădire își vor desfășura activitatea secții de medicină internă I, pentru diabet, nutriție și boli metabolice, pentru neurologie, pentru gastroenterologie, nefrologie, dar și un compartiment pediatrie și o secție infecțioase copii.

Relocarea secțiilor chirurgicale de la secțiile eterioare ale Spitalului Județean este condiționată de realizarea noii clădiri și de realizarea unui Bloc operator și a unei Secții de Anestezie și Terapie Intensivă. Prin realizarea noii clădiri se propune ca blocul operator și secția de Anestezie și Terapie Intensivă să funcționeze în aceeași locație, pentru toate specialitățile chirurgicale.

În cadrul proiectului se propune o capacitate de 23 de săli de operație pentru Blocul Operator și 45 de paturi pentru Secția ATI. În noua clădire ar urma să fie relocate de la Boldescu patru săli de operație urologie, două săli de operație ORL, două săli de operație Oftalmologie și două săli de operație BMF.

 

Relocarea secțiilor reprezintă etapa a treia dintr-un proiect amplu, care vizează și reabilitarea actualului Spital Județean, precum și extinderea Unității de Primiri Urgențe de la Județean.