spital pediatrie ploiesti

Spitalul de Pediatrie, de pe strada Mihai Eminescu, din Ploiești a primit o donație de 350.000 de dolari. Banii sunt destinați strict realizării unui laborator de radiologie.

 

În prezent, pacienții Spitalului de Pediatrie Ploiești, respectiv copiii cu vârsta de până la 18 ani, sunt plimbați de la Pediatrie la Spitalul Județean, pentru efectuarea tomografiilor.

De altfel, procedura vizează ca, în cazul unui accident rutier, victimele copii să fie transportate la Spitalul Județean, pentru că la Pediatrie, în lipsa unui computer tomograf, nu pot fi stabilite diagnosticele. 

„Am primit deja suma de 350.000 de dolari din partea Fundației Timken unde am depus proiectul de extindere a spitalului, pentru realizarea unui laborator de radiologie, intenția fiind de achiziționare a unui computer tomograf, astfel încât pacienții copii să nu mai fie plimbați între spitale, pentru o tomografie. Pe lângă finanțarea de la Fundația Timken, proiectul va fi finanțat și de Fundația Copiii Noștri, cu 100.000 de dolari”, a declarat pentru observatorulph.ro Cătălin Vișean, directorul Spitalului de Pediatrie Ploiești.

 

Proiectul de extindere a Spitalului de Pediatrie urmează să fie implementat începând de anul viitor, când va fi organizată o licitație în acest sens. Până atunci vor fi demarate procedurile pentru întocmirea Studiului de Fezabilitate. Noua clădire va necesita avize speciale, inclusiv de la CNCAN, instituție care are ca scop supravegherea și autorizarea activităților din domeniul nuclear.