drumul alunecare teren

Cele mai afectate drumuri din cauza alunecărilor de teren, dar și a gropilor din asfalt sunt în zona de nord-vest a județului.

 

Zonele cu restricții sau unde se lucrează pentru remedierea problemelor sunt semnalizate corespunzător, dau asigurări reprezentanții Consiliului Județean Prahova. În cele mai multe cazuri este vorba de eroziuni care au afectat carosabilul, podețe cu structuri de rezstență degradate, dar și de șantiere în lucru.
Citește și: Zonele afectate de alunecări de teren din Prahova, monitorizate cu drona

Pe listă figurează DJ 100M (Podenii Noi - Șoimari), DJ 102 M (Bălțești - Urlați), DJ 100H (Mizil - Jugureni), DJ 100B (Târlești), DJ 101 T (Bertea), DJ 214 (Brebu), DJ 207 (Talea), DJ 710 (Adunați), DJ 100E (Provița de Sus și Provița de Jos), DJ 100N (Teișani), DJ 130 (Cerașu), DJ 232 (Boldești Scăeni, spre Seciu, unde s-a realizat o consolidare, dar au mai rămas aproximativ 100 mp afectați de alunecări de teren), și DJ 234 Chiojdeanca - Sângeru (unde s-a emis ordin de începere a lucrărilor și se circulă doar pe o bandă, alternativ).
Citeste și: Imagini apocaliptice cu un drum din Prahova
Singurul drum județean închis rămâne DJ 101 T, km 2+11 Valea Doftanei - Bertea, zonă greu accesibilă, în care există o alunecare de teren care a afectat și carosabilul, la această dată fiind posibilă circulația numai cu atelaje hipo. 
Consiliul Județean Prahova a anunțat deschiderea ofertelor pentru licitația de turnare a covoarelor asfaltice pe 23 octombrie.