alunecari de teren

Consiliul Județean Prahova va folosi drona pentru a avea o imagine de ansamblu cu privire la zonele afectate de alunecări, greu accesibile.

 

Una dintre zonele care vor intra în monitorizare este DJ 235 Lapoș, km 2+250, unde alunecarea a antrenat o suprafață de câteva hectare, iar argila plastifiată obturează drumul.

Aici se intervine pentru înlăturarea aluviunilor de pe drum. O altă zona este DJ 214 Brebu, km 7+900, unde este o alunecare de teren de câteva mii de metri pătrați.

Mai grav este ca fenomenul se propagă și în partea dreaptă a dreaptă a drumului, din cauza pârâului Lupa, și antrenează versantul până aproape de drum. O a treia zonă care va intra sub monitorizare este pe DJ 101T, Bertea, km 16+200, unde în urma cu patru ani s-a obturat pârâul Bertea.

 

La acea dată s-a realizat o variantă locală provizorie pentru pârâu, însă podețele tubulare executate nu fac față la debite mari, iar apa se revarsă peste șosea și produce întreruperi ale circulației rutiere.

În fine, pe lista zonelor cu probleme privind alunecările de teren este și DJ 20u, între km 3-8, unde sunt aproximativ 12 alunecări de teren, dar și DJ 101T, unde drumul, care face legatura între Valea Doftanei - Bertea, este momentan închis.