planul podul inalt

Proiectul privind modernizarea străzii Gheorghe Grigore Cantacuzino, din Ploiești, în zona pasajului CFR de la Podul Înalt, include nu doar reabilitarea arterei de circulație, ci și realizarea unui terminal multimodal și a unei parcări pentru riverani, toate la pachet cu lărgirea pasajului de la două la patru benzi.

La nivelul Primăriei Ploiești se discută intens pe tema accesării de fonduri europene, unul dintre proiectele pentru care se dorește realizarea unui studiu de fezabilitate, fiind și cel care vizează zona de Vest a orașului, în apropierea pasajului CFR.
Totodată, se vorbește despre lărgirea la patru benzi a pasajului actual din zonă, ca urmare a analizei legate de traficul rutier aglomerat, nu doar în timpul săptămânii, la orele de vârf, dar și în weekend. Pe lângă propunerea de realizare a unui terminal multimodal, planșele realizate vizează și spații verzi, precum și un terminal pentru tir-uri, o parcare cu o suprafață de 3.500 de mp pentru autoturisme, dar și extinderea suprastructurii Podului Înalt de la 5 mp la 24 de m. Totodată în zonă vor fi amenajate stații de îmbarcare/debarcare troleu, dar și un terminal pentru cursele externe.
Trebuie precizat că inclusiv Consiliul Județean Prahova a demarat demersuri pentru sistematizarea zonei de la ieșirea din Ploiești spre Târgoviște, respectiv spre DN 1.
Planul Consiliului Județean prevede realizarea unui nou acces din DJ 156, are se află în prelungirea străzii Gheorghe Grigore Cantacuzino, în DN 1, prin spatele hipermarketurilor. Breteaua de legătură urmează să pornească din actualul drum de acces spre aceste centre comerciale, intrând în DN 1 în spatele Jumbo, unde au fost deja demarate lucrări pentru amenajarea unui giratoriu.

Citește și: Cum vor arăta intrările în Ploiești dinspre centură FOTO

La rândul său, Consiliul Județean Prahova și-a exprimat intenția de a lărgi pasajul din zonă, de la două la patru benzi, existând în acest sens prin proiectul în strategia de dezvoltare a municipiului Ploiești. Proiectul Consiliului Județean Prahova, pentru care există deja hotărâre, mai prevede sistematizarea intersecțieidintre DN72 și breteaua de legătură cu DN1. Lucrările de sistematizare se vor desfășura pe teritoriul mai multor localități, respectiv Ploieşti, Blejoi și Păulești iar datorită complexităţii lor vor fi etapizate: realizarea drumului de legătură DJ 156 şi DN1, realizarea accesului DN1 – Ploiești, dublarea pasaj actual DJ 156 - DN 72, sistematizarea intersecție DN1- DN72 și amenajarea parcării pentru riverani în zona industrială Podul Înalt.

zona vest podul inalt

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

 


Eveniment
  • Miercuri, 20 Iunie 2018
  • De Mihai Popescu

Protest antiguvernamental, diseară, la Ploiești

Nemulțumiți de modificarea codurilor penale, ploieștenii vor ieși diseară în stradă. Pe Facebook a apărut deja o invitație la protest, lansată pentru orele 18.00, cu punct de întâlnire în fața...