prefect prahova

Proaspăt învestit în funcția de prefect, Daniel Grigoraș Ștefan a depus astăzi jurământul, în prezența Irinei Alexe, secretar de stat în Ministerul Afacerilor Interne.

 

Ulterior, prefectul a făcut o scurta prezentare. Acesta a precizat că are 44 de ani, iar după ceremonia de învestire, Daniel Grigoraș Ștefan a avut o scurtă întrevedere cu reprezentanții din deconcentrate.

Prefectul a transmis ca lucrează de 12 ani în administrația publică locală, fără a menționa funcțiile ocupate.

De precizat ar fi că noul prefect a fost așteptat la Ploiești de foști colegi din Consiliul Județean Călărași, unde Daniel Grigoraș Ștefan a ocupat funcția de administrator al județului.

 

„Exercitați funcție din categoria înalților funcționari publici. Vă rog să exercitați funcția având în vedere respectarea legii, să fiți imparțial, echidistant, să nu uitați, să aveți grijă, în primul rând că lucrați cu oamenii, în slujba lor. Mulțumesc colegilor din serviciile publice desconcentrate și colegilor mei din Ministerul Afacerilor Interne, care în aceste zile și de acum încolo s-au mobilizat, pentru că în țară există situații pe care nu le dorim. Doamna prefect (n.r. Mădălina Lupea) v-a coordonat și vă mulțumim că ați reușit să vă îndepliniți misiunile. Aș vrea să vă spun că urmează o perioadă foarte complicată pentru că probabil vremea, mai devreme sau mai târziu, nu ne va lăsa în pace, urmează și pregătirea pe care o facem pentru calendarul electoral, și știți foarte bine care vă sunt atribuțiile. Vă îndemn în continuare, așa cum am făcut-o și atunci când am fost eu învestită în funcție, să păstrați echidistanța și să vă asigurați că legea este respectată, să nu vă implicați politic pentru că nici măcar statutul nu vă permite, dar vă cer din nou acest lucru”, a susținut Irina Alexe, secretarul de stat în MAI.