santier tramvai

Reconfigurarea zonei de la Gara de Sud, proiect care se dorește a fi realizat cu fonduri europene, propune soluții și pentru fluidizarea traficului.

 

Una dintre variantele luate în calcul vizează legătura transportului în comun pe tronsonul Gara de Vest - Gara de Sud, cu tramvaie.

Un astfel de proiect a fost estimat la 3-4 milioane de euro. În cazul în care se acceptă ca varianta de lucru și realizarea unei parcări subterane în fața Gării de Sud, cu o capacitate de 214 locuri, costurile proiectului sunt estimate la 5 milioane de euro.

Proiectul, indiferent de forma acceptată, are ca termen de finalizare 2023, bineînteles condiția esențială fiind aceea de a se reuși accesarea de fonduri europene.

 

Traficul auto în zona Gării de Sud ar urma să se realizeze pe trei benzi, o bandă pentru deplasarea spre Gara de Vest și două benzi pentru Gara de Sud.

varianta tramvai gara sud gara vest

 

Auto-moto
  • Sâmbătă, 21 Octombrie 2017
  • De Mihai Popescu

Trafic infernal pe centura de est a Ploieștiului

Lucrările de asfaltare, care se desfășoară în această dimineață pe centura de est a Ploieștiului, au transformat traficul într-unul de coșmar între caricatura de giratoriu de la Bucov și Blejoi. Se...

Auto-moto
  • Sâmbătă, 21 Octombrie 2017
  • De Andra Ilie

Au început blocajele pe DN 1, pe Valea Prahovei

Au început deja problemele de trafic pe cel mai aglomerat drum din țară, DN 1, între Comarnic și Azuga. În această dimineață, șoferii care au început să urce pe Valea Prahovei se confruntă deja cu...