primaria ploiesti licitatie statie epurare

Primăria Ploiești a reluat achiziția directa offline pentru atribuirea contractului de servicii având ca obiect “Expertiza tehnică – Modernizarea sistemului de colectare și epurare ape uzate.

 

Serviciile de expertizare au fost evaluate la 25.000 lei, fără TVA, sursa de finanțare fiind bugetul local. Ofertele pot fi depuse până la data de 19 octombrie, ora 12.00, la Registratura Primăriei Ploiești, iar termenul de prestare a serviciilor este de 30 de zile.

Citește și: Expertiză în cazul staţiei de epurare Ploieşti, după doi ani de nepăsare

 

Aceasta este a doua achiziție publică organizată de Primăria Ploiești, la prima licitație offline nefiind depusă nicio ofertă. Reamintim însă faptul că în spatele acestei licitații stă o problemă mai gravă.

Citește și: Penalități de încă 20.000 de lei pentru depășirile de la stația de epurare

Lucrările la stația de epurare au demarat în 2008, numai că nu au fost finalizate nici până acum, Primăria Ploiești fiind obligată la plata unor amenzi usturătoare ca urmare a faptului că se înregistrează depășiri ale noxelor în stația veche de epurare a Ploieștiului, care nu mai este conformă de multă vreme. Curtea de Conturi a solicitat de altfel o expertiză independentă pentru a se stabili cu exactitate stadiul lucrărilor de la noua stație de epurare a Ploieștiului.

Citește și: Vestea care a îngrozit conducerea Primăriei Ploiești. Efectele asupra locuitorilor

Firma care a efectuat lucrările a câștigat în instanță un proces cu Primăria Ploiești, municipalitatea fiind obligată la plata sumelor pentru care s-a dispus executarea silită.

Citește și: Primăria Ploiești, executată silit. Riscă blocarea conturilor

Practic, în momentul de față, Primăria Ploiești are o gravă problemă. Nerespectarea unor directive europene cu privire la vechea stație de epurare, pe de o parte, și faptul că singura posibilitate de a scăpa de penalități este efectuarea unei noi licitații pentru atribuirea contratului de continuare a lucrărilor la noua stație de epurare.