oprea

Suspendat din funcție încă din luna aprilie a acestui an, Vlad Oprea, primarul din Sinaia a ratat din nou modificarea obligațiilor impuse de controlul judiciar.

 
Înalta Curte de Casație și Justiție a respins marți contestația formulată de edil cu privire la măsura preventivă, prin urmare acesta nu se  poate apropia în continuare de sediul Primăriei și nici nu-și poate exercita funcția. Decizia Curții Supreme este definitivă.
 
"Respinge, ca inadmisibilă, contestaţia formulată de inculpatul Oprea Vlad-Gheorghe împotriva încheierii din 25 august 2016, pronunţată de Judecătorul de cameră preliminară, în dosarul nr. 379/42/2016/a1 al Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie – Secţia Penală. Obligă contestatorul petent la plata sumei de 200 lei, cu titlu de cheltuieli judiciare către stat," conform ÎCCJ.
Vlad Oprea mai are o șansă vineri, atunci când se verifică, la Curtea de Apel Ploiești, o eventuală prelungire a controlului judiciar impusă de procurorii anticorupție. Oprea este singurul primar din Prahova care nu a avut voie să-și exercite funcția pe o perioadă atât de lungă. Într-o situație similară s-a aflat Mircea Cosma, fostul președinte al Consiliului Județean Prahova, care a trebuit să stea depearte de instituția pe care a condus-o încă din anul 2002, mai bine de un an de zile.
 
Vlad Oprea este trimis în judecată într-un dosar în care procurorii DNA Ploiești îl acuză de fapte de corupție.