electrocutare

De fiecare dată când plouă atât comercianții cât și clienții din piața centrală riscă să fie electrocutați. Totul din cauza acoperișului prin care apa curge direct în prelungitoare și panouri electrice. 

 

După ce observatorulph.ro a publicat un articol pe această temă, SC Hale și Piețe a transmis un punct de vedere cu privire la situație: 

”Construcția Pieței Centrale a fost executată în două etape: Etapa I - zona centrală, construită în anul 1984, învelitoare fiind din tablă cutată și etapa II - zona perimetrală, construită între anii 2007-2008, învelitoare fiind din policarbonat. În timp au apărut infiltrații la nivelul acoperișului datorate corodării tablei, a jgheaburilor, deficiente care au fost remediate. 

 

Infiltrațiile apărute la nivelul acoperișului au fost depistate de Compartimentul Întreținere și Reparații din cadrul societății, care va remedia zonele cu probleme prin înlocuirea jgheaburilor deteriorate. 

Piața centrală dispune de o instalație de iluminat general, cu corpuri fluorescente de diverse tipuri (etanșe sau neetanșe) realizate la etapa I și de un iluminat local mixt cu corpuri fluorescente și cu becuri incandescente, deasupra meselor de vânzare, realizat la etapa II. 

Se dorește înlocuirea lămpilor de iluminat existente cu lămpi cu putere de iluminat mare și consum de energie mic.

Prizele au fost instalate pentru utilizarea caselor de marcat, dar sunt folosite de către comercianți pentru iluminatul spațiului închiriat, improvizație care poate duce la evenimente nedorite. Comercianții au fost atenționați să nu folosească improvizații, acestea duc la suprasolicitarea rețelei electrice, întreruperea furnizării energiei electrice și accidente prin utilizarea unor improvizații de circuite executate cu cabluri pozate aparent pe structura instituției. 

SC Hale și Piețe SA dorește să construiască pe amplasament, o piață nouă la standarde europene pentru care deține un proiect tehnic și autorizație de construire. Fondul de investiții din surse proprii ce poate fi alocat pentru construirea pieței este mult prea mic față de estimarea valorică din proiectul tehnic. 

Având în vedere cele arătate mai sus SC Hale și Piețe SA Ploiești va avea în vedere să prevadă în bugetul de venituri și cheltuieli ale anului 2017 redimensionarea instalației electrice din Piața Centrală Ploiești. 

În situația în care nu se vor găsi surse de finanțare se va avea în vedere ca din fondul de investiții din surse proprii să reabilităm/modernizăm actuala piață.”

raspuns hale

 

Eveniment
  • Miercuri, 20 Septembrie 2017
  • De Roxana Tănase

18 rachete antigrindină lansate în Prahova

Autoritatea pentru Administrare a Sistemului Național Antigrindină și pentru Creșterea Precipitațiilor a anunțat că au existat intervenții azi-noapte pentru combaterea grindinei. În mai multe...