ajutoare incalzire

Venirea sezonului rece readuce în discuție condițiile de acordare a ajutorului de încălzire la Ploiești. De astăzi a demarat procedura de distribuire a formularelor de cerere și declarație pe propria răspundere pentru acordarea ajutorului de încălzire a locuinței, aferente sezonului rece 2016 – 2017.

 

Reamintim faptul că, în funcție de venit, ploieștenii pot beneficia de două ajutoare pentru încălzirea locuinței: de la bugetul local și de la bugetul de stat. Există însă o serie de bunuri care conduc la excluderea acordării ajutoarelor de încălzire. În cazul ajutorului pentru încălzire de la bugetul de stat este vorba de deținerea unui autoturism sau a unei motociclete cu o vechime mai mică de 10 ani sau de deținerea unor clădiri sau unor spații locative aflate în proprietate, altele decât locuința de domiciliu.

În cazul ajutorului de la bugetul local, ploieștenii care au în proprietate un al doilea autoturism nu mai beneficiază de această formă de protecție. Situația se aplică și în cazul în care solicitantul deține o a doua proprietate în afara celei de domiciliu. Totodată, beneficiarii ajutorului de încălzire nu trebuie să dețină autoutilitare, autocamioane, șalupe sau terenuri care depășesc 1.000 de metri pătrați.

Ajutoarele de încălzire se acordă în cazul ploieștenii nu au datorii la bugetul local și nici la întreținere.

 

Depunerea formularelor pentru acordarea ajutoarelor, se va face începând de astăzi, la Sediul Poliției Locale Ploiești, intrarea din str. Nicolae Simache nr. 2. Programul de lucru este marti 8³° – 16³º, miercuri 8³° – 18³º, joi 8³º – 16³° și vineri 8³º – 16³°. Informații suplimentare privind condițiile de acordare ale acestui sprijin financiar, puteți obține de pe site-ul Administrației Serviciilor Sociale Comunitare Ploiești, sau la numerele de telefon 0244/384742, pentru energie termică și 0244/526090, pentru gaze naturale, lemne, energie electrică.

ajutor incalzire

lista bunurilor care te lasa fara ajutor de incalzire