primaria campina

După ce procurorii anticorupție i-au interzis lui Horia Tiseanu să-și exercite funcția de primar al municipiului Câmpina pentru o perioadă de 60 de zile, reprezentanții Consiliului Local Câmpina așteaptă ca această măsură să rămână definitivă și irevocabilă printr-o decizie a instanței.

 

Tiseanu a contestat măsura preventivă a controlului judiciar la Tribunalul Prahova, instanță care a stabilit un prim termen de judecată în data de 5 octombrie. Este doar o instanță de fond, iar decizia nu va fi una definitivă. Judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Curții de Apel Ploiești va fi cel care va stabili dacă Horia Tiseanu va mai putea sau nu să-și exercite funcția pentru următoarele două luni. Prin urmare decizia Tribunalului din data de 5 octombrie va putea fi contestată în termen de 48 de ore, astfel că cel mai devreme, dosarul va ajunge la Curtea de Apel în data de 7 octombrie, dar, din practica anterioară în astfel de cauze, este puțin probabil să aflăm o soluție definitivă în ceea ce-l privește pe Tiseanu la sfârșitul acestei săptămâni.

În cazul în care controlul judiciar cu interzicerea exercitării funcției va rămâne valabilă, consilierii locali din Câmpina vor trebui să aleagă un nou viceprimar, iar Adrian Pițigoi, viceprimarul în funcție, va prelua prerogativele de primar. Dragomir Enache, copreședintele PNL Câmpina, este cel care are cele mai mari șanse să devină noul viceprimar al municipiului Câmpina, cu condiția să treacă de votul consilierilor locali. Pentru desemnarea noului viceprimar este nevoie de majoritatea simplă, adică de votul a 50% plus unu dintre consilierii prezenți la ședință.